Bun venit! Ai ceașca de ceai, cafeaua sau plăcinta cu mere pregătită? Ori poate amesteci vârtos într-o tocăniță sau stai cu o carte în mână și hrănești copilul cu cealaltă – indiferent ce faci acum, mamă, apasă „play” și ascultă. Podcastul acesta este pentru tine.
Cristina Guraliuc – jurnalist și scriitor și Adela Vulpe – psiholog, dezbat subiectele cele mai apăsătoare pentru mame, cele care ne fură somnul sau ne rod nervii ca o trupă de șoareci pitiți în bulca de pâine. De ce am pornit podcastul „MAMA Land”? Pentru că ne-am trezit într-un vârtej de întrebări la care găseam atât de multe răspunsuri, încât nu mai știam în ce direcție să mergem. Viața de mamă vine la pachet cu bune și rele și am vrea să mai ștergem din cele rele, măcar puțin.

Ne auzim, da?

 

Ascultă primul episod

Am lansat primul episod al podcastului „MAMA Land” chiar de 8 martie, când sărbătorim sufletește Ziua Mamei. Ce zi mai potrivită? Am vorbit cu Adela despre ce înseamnă a fi „o mamă bună” și ce înseamnă a fi o „mamă rea”, de unde vin etichetele acestea și cum facem să le dezlipim pentru totdeauna.

[podcast_subscribe id="973"]

Episodul 2 – „Parenting – dansul dintre cunoaștere și simțire

Parenting: un cuvânt atât de greu, cu o importanță atât de mare. Cărți întregi, studii, conferințe, articole dedicate acestei științe atât de vaste. Cum este, de fapt, treaba cu parentingul? Când știm să ne stabilim limitele, să ne dăm voie să simțim? Când recunoaștem linia de la care parentingul devine poate puțin cam apăsător? 

Am luat decizii cu presiunea aceasta pe umeri, întrebându-ne constant „oare fac totul ca la carte? Oare am acționat bine? Oare nu ar fi trebuit să fac altfel?”. Să luăm ce e mai bun din cărțile de parenting și să ne dăm, totuși, voie să simțim, să ne ascultăm și instinctul pentru că, nu-i așa? instinctul de mamă nu ne înșală niciodată. În episodul 2 din podcastul MAMA Land vorbim despre parenting, despre dansul acesta amețitor dintre cunoaștere și simțire.

Episodul 3 – „Din doi în trei – relația cuplului după apariția copilului”

Când din doi devenim trei, relația de cuplu se transformă, devenim din iubiți, părinți. Unii dintre noi vedem transformarea ca pe un upgrade, ca pe o evoluție, alții ca pe un haos total. Cer este că, de cele mai multe ori, uităm să reintroducem și rolul de îndrăgostit în noua ecuație, care oricum este una super complicată și ne este parcă teamă să nu o complicăm și mai tare. Trecem prin atât de multe schimbări, avem o responsabilitate pentru care nimeni nu ne-a pregătit și, da, suntem copleșiți.
În episodul 3 al podcastului „MAMA Land” am vorbit despre relația de cuplu după apariția primului copil (la doi, trei, nu am ajuns încă), am aflat ce se schimbă la nivel psihologic cu proaspăta mamă și cum putem, ușor, ușor, să ne facem timp și pentru „noi doi”.
Oh, împărtășim și un mic secret despre „regula celor șase secunde”, aflați în noul episod.