Cristina sunt. Am terminat Jurnalismul, am fost reporter, agent imobiliar, asistent educațional, specialist Social Media, creative writer – și toate denumirile astea pompoase. Dar am rămas mereu aceeași Cristină, indiferent de pălărie. Adică a fost ceva ce m-a definit, dincolo de titlul din CV: o iubire aprigă pentru citit.

De când sunt mama Ilincăi, mi-am revizuit gusturile literare. Am trecut, vrând-nevrând, de la giganții literaturii universale, la povești pt copii, și recunosc – am căzut în plasă. Mă legăn pe pânza asta de păianjen cu zeci de elefanți, girafe, fluturași, dinozauri, și personaje feerice, și nu mă tem c-am să cad. Micuței mele îi plac, deși la vârsta asta nu le înțelege. E fascinată de ilustrații, se uită luuuung la libelule cu trupul de culoarea portocalei și flori multicolore – le iubesc și eu.

Am descoperit așa cărțile pentru copii, care mi s-au lipit de suflet. Le răsfoim, și eu, și Ilinca, din nou, și din nou, și de fiecare dată găsim un alt personaj fascinant, o altă poveste pe care să o dezbatem. Ea în limba ei, eu în limba mea – o veselie! Mi-am dorit să văd cărțile astea minunate și în mâinile micuțe ale altor copilași, pe rafturile altor biblioteci, și mai ales, mi-am dorit ca tot mai mulți copii să se îndrăgostească de cărți (asta e veche, ce-i drept). Așa că am început proiectul „Mamamiciteste.ro” – deocamdată un jurnal virtual, un refugiu pentru toate mamele care vor să își țină puii în brațe și să le spună o poveste.

Aici îți voi spune ce i-am citit Ilincăi, ce cărți noi am descoperit, ce mi-a plăcut, ce m-a făcut să strâmb din nas. Nu te sfătuiesc, doar îți împărtășesc propria mea poveste. Vreau să mi-o spui și tu pe a ta!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.