Recenzie Gwen Millward

Dacă nu o știți pe Gwen Millward, ea este cea care a ilustrat fantastica poveste „Ce-am găsit eu, dragonul, în pădure”. Are un stil suav și dulce, expresiv și nespus de cald. Mi-au plăcut tare ilustrațiile din „Bear and Bird” (am căutat, dar nu am găsit încă o traducere în română, însă chiar și așa, vă îndemn să o citiți) și ceea ce o face să fie și mai specială este că e prima carte pe care Gwen a și scris-o în totalitate.

Gwen Millward ilustrează minunat o prietenie cu totul specială

Ilinca rasfoieste Beard and Bird

Ilincăi i-a plăcut tare mult povestea, foarte frumos îmbrăcată în ilustrații, atât de expresive, de altfel. M-a impresionat să văd cum se întristează odată cu ursul și cum se miră când cei doi prieteni rămân fără lemne pentru iarna grea care se apropie.

Recenzie Gwen Millward

Așadar, doi prieteni tare buni: ursul și pasărea. Ursul, puternic și pufos, face toată treaba în casă, gătește minunat și face un ceai tare bun. Pasărea, neîndemânatică și visătoare, cântă. Cântă toată ziua. Dar asta îl bucură pe urs, chiar dacă mica prietenă irosește, într-o singură noapte, toată provizia de lemne pe care bulgărele de blană a adunat-o cu mult efort. Întreaga aventură a micuței prietene care pornește să îl caute pe Urs, dispărut în mod misterios chiar după boacăna păsării, este pe cât de amuzantă, pe atât de emoționantă.

Aș compara-o cu zicala „prietenul la nevoie se cunoaște”, dar este mai mult decât atât. M-am gândit de câte ori le-am greșit eu prietenilor și m-au iertat, de câte ori nu am făcut și eu compromisuri ca să pot ține strâns nodul unei prietenii și cum, de fiecare dată, a meritat. Îmi place să știu că, puțin câte puțin, poveste după poveste, și Ilinca va învăța să își prețuiască prietenii. Cu toate acestea, a fost o carte pe care i-aș citi-o din nou undeva pe la 4 ani, când va avea cât de cât formate noțiuni atât de profunde precum „prietenia” sau „iubirea”. Acum a fost o lectură amuzantă, un bun exercițiu pentru ceea ce ne așteaptă.

Pe scurt, o lecție de prietenie zdravănă, un model de iubire necondiționată, „Bear and Bird” este numai bună de citit cu puiul cuibărit în brațe și nici măcar nu trebuie să știi engleză, ilustrațiile spun toată povestea. Atât de genială este Gwen Millward!

One Thought on “Bear and Bird – o carte despre o prietenie aparte”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *