Cartea the bad mother de amanda brooke

„At least that what he wants you to believe” (n.r. „cel puțin asta vrea el să crezi”). Propoziția din The Bad Mother care spune tot, care rupe vraja întregii povești, de altfel bine scrisă. Dacă mă întrebați pe mine, aș fi căutat o altă sintagmă care să descrie cartea, căci aceasta vinde subiectul. După primele paragrafe, am făcut deja câteva legături care m-au făcut să înțeleg care este firul poveștii dinainte ca aceasta să înceapă cu adevărat. Ceea ce m-a întristat pentru că premisele erau promițătoare: o tânără pe punctul de a deveni mamă este manipulată de soțul ei până în pragul nebuniei. Subiect bun, puternic, cu mult potențial, pe care Amanda Brooke îl irosește.

The Bad Mother – o carte cu subiect puternic

The Bad Mother, carte scrisa de Amanda Brooke

Toate trăirile personajului principal, Lucy, sunt foarte puternice și multe dintre reacțiile sale provoacă în cititor un răspuns pe măsură. Te înfurie că iubirea o orbește, te supără că își alungă mama și prietena cea mai bună, te bucură că își iubește nespus copilul nou născut. O mamă va ști că multe dintre episoadele pe care le trăiește Lucy sunt reale pentru că și ea a trecut prin ele. Amnezie temporară, accese de furie urmate de râsete copioase, tot cocktailul hormonal care o face extrem de vulnerabilă pe viitoarea mamă. Este și motivul pentru care Adam, soțul artistei cândva sclipitoare, Lucy, găsește în ea o victimă potrivită.

Este păcat că subiectul este dezvăluit încă de la început, deși mărturisesc că prologul m-a dus pe o pistă oarecum greșită, căci finalul e unul fericit, deși aș fi preferat să simt tragedia până la capăt. Dar e doar părerea mea. Am scris aici mai multe despre finalurile care nu mi-au plăcut.
O lectură rapidă, nu atât de captivantă precum m-am așteptat, dar perfectă pentru nopțile englezești ploiase, când urmărești respirația liniștită a copilului tău, dar tu nu ai somn.

2 Thoughts on “The Bad Mother – cartea despre o mamă (ne)bună”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.