Incearca sa ai o atitudine pozitiva

 

Incearca sa ai o atitudine pozitiva
Pune ghetele de ploaie, scoate umbrela și ieși afară!

Sunt zile cu soare și zile cu nori. Sunt zile și zile. De când sunt mamă, nu le mai deosebesc, s-au contopit atât de bine, încât dacă închid ochii, văd soarele printre norii plângăcioși. Lumea îți va spune că treaba cu „motherhood” e grea, dar că vor fi atât de multe clipe frumoase, încât vei vedea că merită. Prostii! Când ai atâtea nopți nedormite că nici tu nu le mai ții șirul, când copilul îți face crize de furie demne de Oscar și când orice i-ai spune sau i-ai face e un „NU” hotărât, nu mai vezi frumosul. Pur și simplu nu-l mai vezi, nici măcar nu vrei să mai știi de el. Când în fiecare dimineață plouă, frumosul e ceva de domeniul fantasticului. Pare că l-a inventat cineva doar ca să-ți facă în ciudă, să ți-l fluture pe la nas și să-ți râdă în față; ești ca un șoarece pe care îl momești cu cașcaval ca să îl prinzi în plasă.

Nu, nu e ușor să mergi DOAR prin ploaie. Nu e deloc ușor să vezi soarele când plouă torențial și îți ții ochii închiși. Dar știi ceva? Ia o umbrelă mare, maaare, să încăpeți tu și copilul și ieși din casă. Nu mai privi ploaia de la geam, simte-o, îmbrățișeaz-o. Vei învăța cu timpul să o iubești, să o transformi într-o parte esențială a vieții tale. Nu aștepta soarele să te salveze, bucură-te de zilele pe care le ai, ploioase, mohorâte. Apoi cuibărește-ți pruncul la piept și citiți o poveste, ascultă picăturile cum lovesc nebune geamul și râzi. După atâtea zile ploioase, îți promit că va ieși soarele, că își va face loc printre nori și va străluci cu putere.

Va răsări şi soarele

Aș vrea să nu mai urăști ploaia atât de mult, aș vrea să o accepți și să o introduci în viața ta. Știu că sunt zile în care simți că pierzi controlul, că nu ești o mamă bună, că nu apuci să gătești atât de sănătos, că mai sunt vase de spălat și haine de strâns, că sunt jucării aruncate peste tot, că țipetele copilului sunt mai puternice decât vocea ta interioară care îți spune „inspiră, expiră, inspiră, expiră, fii calmă”. Știu, chiar știu. Alea sunt zilele furtunoase despre care îți spuneam, cele în care cerul pare că s-a despicat în două și nu știe decât să plouă. Vei trece peste dacă înveți să îmbrățișezi ploaia, dacă accepți și norii gri și norii albi, pufoși. Dar în timp ce aștepți soarele, dansează în ploaie! Hai, știu că poți!

Sharing is caring!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.