Poveste personalizata_fetita_pe_luna

Am scris această poveste pentru fetița Laurei, Sashi, cu maaari emoții pentru că Laura este un om de care mi-e tare drag. Mi-a descris-o pe Sara, care are puțin peste 2 ani, ca fiind curioasă și curajoasă, o aventurieră care se cațără peste tot și iubește nespus animalele. Are o pisică, Yuki, pe care o necăjește de drag, adoră baloanele de săpun și sare prin bălți ca și cum ar merge pe plajă – cu mare bucurie. Iată povestea ei unică, scrisă doar pentru ea:

Sashi țopăia pe pat și nu avea niciun gând să se oprească. În ziua aceea a alergat după baloane de săpun, a cântat melodiile ei preferate și a fugărit-o pe bătrâna Yuki prin toaaată casa. Și tot mai avea energie! Mama se strecură în cameră și micuța cu părul ca soarele se agăță de gâtul ei și o rugă tare, tare să îi citească o poveste.

– Mami, spune-mi o poveste frumoaaasă! Sara o luă pe bătrâna pisică Yuki în brațe și îi mângâie codița pufoasă, gri ca un nor de ploaie. Cu ochii albaștri mari și curioși, urmări cum mama alege o carte cu copertă galbenă din bibliotecă.

– Bine, Sara. Uite, am ales cartea aceasta, se numește „Fetița care legăna pe lună”.

– Sunt foarte curioasă, citește-mi, citește-mi, te roooog!

După ce Sashi mângâie coperta lucioasă, Laura deschise repede, repede cartea și îi citi fiicei sale primele rânduri:

Fetița care se legăna pe lună nu era o fetiță oarecare. Ea era mereu curioasă și foarte curajoasă. Odată s-a întâlnit cu un leu pe care aproape că l-a tras de coadă. S-a încruntat la el și a strigat „Roarrr!” atât de tare, încât leul a fugit. Altă dată, s-a luat la întrecere cu un porumbel. Ea alerga, el zbura de asupra ei, atât de aproape, că părul ei prins în codiță îi sălta și îi atingea picioarele porumbelului. În altă zi, fetița așteptă să se oprească ploaia și fugi într-un suflet să încerce toate bălțile din curte. Când s-a întors în casă, era udă până la piele. În seara aceea, fetița nu prea putu să doarmă. Așa că deschise geamul și privi Luna care arăta ca un covrig pe jumătate mâncat.

– Oh, Lună, ce frumoasă ești. Dacă aș putea ajunge până la tine, aș face un leagăn maaare și m-aș lăsa purtată de brațele tale.

– Atunci dormi, fetițo, răspunse Luna de pe cer. Dormi și vei visa că te legeni în brațele mele, în cel mai frumos balansoar.

Fetița închise repede geamul și, scufundată între pernele pufoase, visă că se leagănă pe Lună. Și visele devin realitate uneori, când ți le dorești tare, tare.

Sfârșit”.

Mama închise cartea și Sashi închise ochii. Îi plăcu tare mult povestea. În seara aceea, Sashi visă că ea este fetița care se leagănă pe Lună.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.