mama-si-copilul
mama-si-copilul
Foto: freepik.com

Prin facultate ascultam pe repeat piesa asta a Alexandrinei Hristov (pentru cele care nu o știți, o găsiți aici), și nu știam atunci că refrenul va căpăta o cu totul altă nuanță odată ce voi deveni mamă. Plângeam eu atunci după băieți, că, deh, trebuia să scriu și eu ceva pe blogul (prea) personal, și înțelegeam doar partea asta erotică a cântecului. Iată, câțiva ani mai târziu, pricep și eu ce înseamnă de fapt „cea mai frumoasă parte din mine”.

E ea. E copila mea, bucată din mine. La 6 luni de când am văzut-o pentru prima dată, încă mă minunez că EU am putut să modelez un omuleț așa perfect. Că mi l-a oferit Universul fix mie, să mă facă un om mai bun, să-mi sufle răbdare între gene, să mă întoarcă dintr-un drum care acum îmi pare așa departe, ca și cum n-a fost.

Ea e cea mai frumoasă parte din mine, și acum ascult melodia asta, și parcă nu există decât chitara și vocea Alexandrinei care cântă pentru mine și copila mea. Cântă, dar astea-s cuvintele mele pe care i le rostesc pruncului, căci de fiecare dată când o privesc, îmi dau lacrimi de bucurie. Și ea își așază mânuțele grăsuțe pe obrajii mei, fără să știe că eu plâng de dragul ei, fără să știe că ea e cea mai frumoasă parte din mine.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.