Podcastul MAMA Land

Proiectul „MAMA Land” dospește de mult în covată, a crescut frumos tare și acum ne pregătim să formăm aluatul din care vor ieși multe, multe episoade delicioase despre viața unei mame, bucuriile și provocările care vin la pachet.

Conceptul a venit oarecum de la sine pentru că vorbisem cu Adela Vulpe, mamă și psiholog de multă vreme despre asta. Ne-am tot sucit și ne-am întrebat cum am putea să trimitem mesajele noastre la cât mai multe mame. Am venit cu ideea de „Interviuri cu super-mame”, dar apoi ne-am lovit de problema „butonatului”. Ca să le poți citi, ai nevoie de un calculator sau de un telefon. Primul este un lux, mai ales în primul an de mămicie, al doilea provoacă dependență și este o priveliște care îi supără pe bebeluși, aceea în care mama este mai atentă la telefon decât la nevoile lor. Așa că am venit cu ideea unui podcast, a unei serii de interviuri audio pe care să le poată asculta orice mamă în timp ce își iubește copilul, construiește castele de lego, schimbă scutecele, frământă aluatul de pâine ori pune țara la cale.

Podcastul „MAMA Land” este un podcast făcut de mame pentru mame, din dragoste pentru lumea aceasta fascinantă în care intră femeile care își țin pruncii în brațe pentru prima oară. Eu și Adela ne completăm frumos, eu sunt jurnalist și scriu povești, ea este psiholog și semi-patiser (de fapt, soțul ei este, dar „fură” repede meserie, haha), suntem mame de mai bine de doi ani și ne punem neîncetat întrebări.

„De ce plânge copilul deși, aparent, nu are motiv?”, „De ce mă enervează doar plânsul lui?”, „De ce mă simt mereu obosită?”, „Oare sunt o mamă rea?”, „Va fi mereu atât de dependent de mine?”, „Voi mai fi vreodată altceva decât tanti mama copilului?”. Ne întrebăm și încercăm să răspundem, îndrumate de experiența de până acum și de orele nesfârșite în care am citit și ne-am documentat. Nu suntem experte, suntem mame și vrem să dăm mai departe ce am învățat, dar vrem să învățăm și noi, așa că primim cu brațele deschise orice sugestie. Credem cu toată puterea că ne putem ajuta între noi, că lucrul cel mai de preț pe care ni-l putem oferi unele altora este dragostea.

Așadar, drumroll, primul episod al podcastului „MAMA Land” va fi lansat pe 8 martie 2019. Da, chiar de Ziua Mamei pentru că nu am găsit o zi mai potrivită să cinstim mamele decât aceasta. Va fi un episod delicios, promitem!

[ycd_countdown id=941]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *